Bangegården

Bangegården på hjørnet av Treschows gate og Tollbodgaten. Foto: Ole G. Braaten/Drammen Historielag.

Tollbugata 62A, oppført ca. 1790 av grosserer og trelasthandler Hans Bang som kom fra Randers i Danmark. Arkitekten er ukjent, men det har vært antydet at Christian Staalberg kan være mannen. Dobbeldøren i Bangegården er identisk med den vi finner på Gulskogen gård, men om det er Staalberg som er opphavet eller om døren bare er bestilt fra det samme verkstedet vites ikke.

Gården var i familiens eie til ca. 1920. Solgt til handelsfirmaet C. A. Thoresen som holdt til i gården til 1970 da den ble ekspropriert av Drammen kommune idet motorveibroen var planlagt tvers gjennom gården. Slik gikk det imidlertid ikke, og gården ble i 1980 solgt av Drammen kommune til Harald Hougen og omgjort til kultursenter med billedkunst, porselensmaling, skulptur, keramikk og tekstil samt yoga og akupunktur, kontorer og forretninger. Bygningene ble fredet i 1923.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet