Randheim Eskefabrikk

Kartonasjeprodusent og trykkeri på Konnerud, etablert i 1959 av Knut Jensen, som hadde faglig bakgrunn fra Papirteknikk (s.d.), eid og drevet av hans onkel Tor N. Eriksen. Jensen arbeidet også en stund i emballasjeavdelingen hos grosserer G.K. Melsom (s.d.) før han startet egen bedrift. Randheim Eskefabrikk kombinerte produksjon av pappesker med trykking av bøker, brosjyrer, plakater og reklamemateriell. På sitt største hadde bedriften et titalls ansatte. Bedriften gjorde seg spesielt bemerket for å produsere papplokk til emballering av krone-is. På det meste ble det produsert 25-30 millioner papplokk årlig. Lokkene havnet hos de fleste norske produsenter av krone-is, i tillegg til iskremprodusenter i både Sverige, Danmark, England og Irak.

Emballasjeproduksjonen opphørte i første halvdel av 1970-årene og trykkeriet flyttet til Konnerudgata 37 (kalt Randheim Hurtigtrykk), senere flyttet trykkeriet videre til Åssiden der Nilsen holdt det gående fram til 1998, 70 år gammel. Trykkeriet ble solgt og videreført som aksjeselskap under navnet Randheim Trykk A/S, flyttet videre til Syretårnet 45 på Gulskogen. Konkurs i april 2004.

Cookies | Personvern | Tilgjengelighetserklæring | AA For å endre tekststørrelsen, hold inne cmd knappen og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned. For å endre tekststørrelsen, hold inne ctrl knappen Ctrl og trykk plusstegnet + for å skalere opp, minustegnet - for å skalere ned.

Hopp rett ned til innholdet